Aselenizarea

Discutii elevate despre istorie, stiinta, spatiu, Pamant, tehnologie, sanatate, religie, invatamant, etc

Moderators: felixcat, Necrofilul, nosund4y, Stefan

Postby Stagg201 » Thu Feb 04, 2010 10:28 pm

TaietoruLdeVenE wrote:mi se pare logica explicatia cu inertia, numai ca la un moment dat steagul ar trebui sa coboare relativ repede

Steagul e sustinut sus de o prelungire a tijei.
Image
Urasc mustele, tantarii, durerile de dinti, de gat, femeile grase din autobuz, femeile grase din biserica, in general femeile grase si gastele.
Stagg201
Administrator
Administrator

Postby Stefan » Thu Feb 04, 2010 10:30 pm

tija? unde? mie mi se pare stramb, usor inclinat in jos
Image
Stefan
Moderator
Moderator

Postby faustx » Thu Feb 04, 2010 10:32 pm

ba nu-i.chiar avea o tija pentru a-l mentine orizontal.in spatiu neexistand atmosfera, nu exista nici vant deci steagul daca n-ar fi avut tija aceea nu ar fi stat.
faustx

Postby Stagg201 » Thu Feb 04, 2010 10:32 pm

TaietoruLdeVenE wrote:tija? unde? mie mi se pare stramb, usor inclinat in jos

Aici: http://www.jsc.nasa.gov/history/flag/images/sketch.gif
Image
Urasc mustele, tantarii, durerile de dinti, de gat, femeile grase din autobuz, femeile grase din biserica, in general femeile grase si gastele.
Stagg201
Administrator
Administrator

Postby faustx » Thu Feb 04, 2010 10:35 pm

e cacat acum ne iei cu blueprinturi :))
faustx

Postby Stagg201 » Thu Feb 04, 2010 10:46 pm

faustx wrote:e cacat acum ne iei cu blueprinturi :))

Pai ma gandeam ca daca va povestesc cum s-a pus steagu' pe luna nu ma credeti asa ca am sperat eu ca o schita ar fi lamuritoare.
Image
Stagg201
Administrator
Administrator

Re: Aselenizarea

Postby AlternativeC » Fri May 14, 2010 1:52 pm

acuma sincer eu personal chiar cred ca a fost cea mai mare facatura a tuturor timpurilor :)) acuma zic ca o medie pe partea luminata depaseste 100 de grade C si pe partea intunecata (nu ca ne-ar interesea dar ca un fapt divers ce mai joasa a fost de -206 grade C ) asa ca americani pot sa ii ia jucariile si sa nu ne mai minta :)) cand se vor dezvolta aliaje pe care sa poata se la poarte oamenii la temperaturi de genu atunci vom mai vb :))
AlternativeC

Postby Stagg201 » Fri May 14, 2010 3:10 pm

AlternativeC wrote:acuma sincer eu personal chiar cred ca a fost cea mai mare facatura a tuturor timpurilor :)) acuma zic ca o medie pe partea luminata depaseste 100 de grade C si pe partea intunecata (nu ca ne-ar interesea dar ca un fapt divers ce mai joasa a fost de -206 grade C ) asa ca americani pot sa ii ia jucariile si sa nu ne mai minta :)) cand se vor dezvolta aliaje pe care sa poata se la poarte oamenii la temperaturi de genu atunci vom mai vb :))

Cand vorbim de temperatura, in general ne referim la temperatura aerului. Pe luna nu exista aer asa ca in cel mai rau caz avem de-a face cu temperaturi ridicate a suprafetei lunii.
Si-asta pica, pentru ca fiecare aselenizare a avut loc pe timpul diminetilor, deci inainte ca suprafata Lunii sa ajunga la vreo temperatura periculoasa.

In ceea ce priveste argumentul cu aliajele...e total deplasat. Poate doar in cazul modulului lunar si zic poate pentru ca nu stiu ce anume il protejeaza...dar nava spatiala? Pe dracu', au fost atatea zboruri in spatiu, de ordinul sutelor. Cum poti sa spui ca nu exista aliaj pentru asa ceva? Si la intrarea si la iesirea din atmosfera terestra, la frecarea cu aerul se ating temperaturi de peste 1000 grade Celsius, mult mai mari ca pe suprafata Lunii.
Image
Stagg201
Administrator
Administrator

Postby Stefan » Sat May 15, 2010 12:35 am

doamne Mare Moderadmin Stagg Cel Mare, astia de la nasa ar trebui sa te angajeze ca purtatorul lro de cuvant :))
Image
Stefan
Moderator
Moderator

Postby freak » Mon May 17, 2010 2:04 pm

AlternativeC wrote:cand se vor dezvolta aliaje pe care sa poata se la poarte oamenii la temperaturi de genu atunci vom mai vb :))

tungsten rezista la temp de 2000 de grade celsius. :D
freak

Previous

Return to Discovery